Om borettslaget

Borettslaget Rosenhoff Kv. III består av Rosenhoffgata 9 til 13, Vågebyveien 17 til 23, Strømstadgata 2 til 10 og Dynekilgata 2 og 4. De to delene som utgjør gården ble bygd i perioden 1922 til 1925. I alt har gården 14 oppganger og 103 leiligheter, fra 1-roms til 5-roms, samt en felles stue. De fleste leilighetene er 1- og 2-roms. Men i årenes løp har en del av andelseierne benyttet seg av muligheten til å utvide leilighetene med enten å bygge opp på loftet eller ned i kjelleren. På en slik måte har beboerne kunnet fortsette å bo her tross økning i antall familiemedlemmer.

Det er likevel verdt å merke seg at før i tiden kunne det bo opptil 11 mennesker i en 2-roms leilighet her i gården. For eksempel bodde et ektepar med seks barn og en pike som sov i benken på kjøkkenet i en av leilighetene.

Da gården ble bygd, hadde de færreste leilighetene bad. Beboerne i den tida badet enten i et utebasseng som lå ovenfor tennisbanene (ved siden av Rodeløkka Kolonihage) eller på Sagene Bad. Likevel var leilighetene ansett for å være av ganske høy standard, i og med at de hadde innlagt toalett (noe beboerne nok er glade for i dag som da). Gården står på en høyde med kolonihagen foran seg, slik at beboerne spesielt i den nedre delen, har flott utsikt over byen og Oslofjorden – i hvert fall et godt fjordgløtt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s